Toxinok ellen gyógynövényekkel

Toxinok ellen gyógynövényekkel: 5 összetevő, ami segít a szervezete kitisztításában

A toxinok szinte mindenütt megtalálhatóak, a napi szinten belélegzett levegőtől kezdve egészen az étkezésekkor bevitt táplálékokig. Szinte lehetetlen elkerülni a környezetünkben található méreganyagokat, de testünket erősíthetjük belülről és odafigyelhetünk az immunrendszerünkre. A toxinok egy idő után felgyülemlenek és pusztítást okoznak a szervezetünkben. A toxinok jelentősen lassíthatják a különböző szervek hatékonyságát.

A méreganyagok felgyülemlésének leggyakoribb tünetei:

  • Fáradtság
  • Gyakori változások az emésztésben – székrekedés és hasmenés
  • A koncentrálás hiánya, hangulatingadozások
  • Alváshiány
  • Foltosodás
  • Bőrkiütések

Bár ezek a tünetek esetleges mögöttes egészségügyi állapot miatt is előfordulhatnak, a legjobb, ha rendszeresen alapos méregtelenítést tartunk, hogy megtisztítsuk a testünket. A szervezetben található toxinképződés egyik leggyakoribb elkövetői a feldolgozott és finomított élelmiszerek, a dohányzás és a szennyezett levegő, az élelmiszerben található adalékanyagok, tartósítószerek, a peszticidek és a műtrágya.

Igaz, hogy testünk olyan mechanizmussal rendelkezik, amely időnként képes detoxikálni magát, mégis minden lehetséges lépést meg kell tennie annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a toxionok lerakódása a szervezetben. Tartsa magát távol a túlzott napfénytől és a szennyezésektől. Távolítsa el életéből a stresszt és az egészségtelen élelmiszereket. Friss zöldségekben és gyümölcsökben gazdag legyen a táplálkozása és próbálja meg csökkenteni a koffeinbevitelt. Mindezek mellett a rendszeres edzés is nagyon fontos.

A gyógynövények már régóta kapcsolódnak a varázslatos ízekhez, viszont nem szabad elfelejtenünk, hogy mennyi egészségügyi előnnyel is járnak.

Íme 5 gyógynövény, amelyek minden háztartásban tarthatóak és rendkívül jó méregtelenítő hatással bírnak. 

Mivel a gyógynövények alkalmazásánál is igaz az, hogy nem szabad túlzásba esnünk, javasoljuk, hogy egyszerre csak egy vagy két gyógynövény jótékony hatását próbálják ki, a használatukra vonatkozó megfelelő ismeretek birtokában. 1. Aloe vera
Az aloe vera csodálatos egészségügyi tulajdonságokkal bír. Gyakorlatilag mindenki ismeri méregtelenítő és tisztító hatását. Fogyaszthatja csupán az aloe vera levét, vagy akár a növényt rostjaival együtt is. Vízzel, vagy más gyümölcslevekkel fogyassza, például töklével vagy almalével. Ezt a növényt leginkább reggel érdemes fogyasztani.

2. Búzacsíra
Ez a növény hatalmas méregtelenítő és tisztító hatással bír magas klorofil és tápanyagtartalma miatt. Tele van A-, C-, B- és E-vitaminnal. Választhatja a friss búzakorpát, amit nagyon sok helyen megtalál, vagy a csíra porát.

3. Tulsi és neem
Mindkét növényt szuperételként is emlegetik. Antibakteriális, gyulladáscsökkentő és tisztító tulajdonságai rendkívül jól ismertek. Fogyaszthatja más élelmiszerekkel együtt, belerakhatja egyszerűen az ivóvízbe vagy főzhet belőle gyógyteát is. (Például tegyen néhány levelet a vizes palackba és kortyolja azt egész nap)

4. Gyermekláncfű

A gyermekláncfű egy egylépéses megoldás számos olyan egészségügyi kérdésre, mint például a víztartás, a rossz emésztés vagy a bőrbetegségek. Vértisztító tulajdonságokkal rendelkezik és nagyszerű megoldást nyújt a túlzott alkoholfogyasztásra. Válassza a pitypangteát. A levelek béta-karotint, kalciumot, vasat és káliumot tartalmaznak.

5. Máriatövis
Ezt a gyógynövényt gyakran ajánlják a májfunkciók és az emésztőrendszer javítására. Segít a stressz, a szennyedződések és a nem túl jó minőségű ételek okozta károk ellensúlyozásában is.

Forrás: naturhirek.hu

Ha sem ideje, sem energiája nincs arra, hogy a gyógynövényeknek utána járva tökéletesítse egészségét és tisztítsa szervezetét vagy rövid idő alatt szeretné javítani ellenálló képességét, akkor ajánljuk figyelmébe orvosi májdiéta programunkat, melyről részleteket itt talál (Hepashake 14 napos intenzív böjt).

Amennyiben cikkünket hasznosnak találta, akkor kérjük kedvelje (like) oldalunkat a Facebookon! (A főoldalunkon alul is megtalálja!)

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek